Hujung minggu

Hujung minggu tiba lagi. Selalunya hari ahad je la ana n family dapat keluar berjalan-jalan disebabkan 3M enterprise dibuka setiap hari kecuali hari ahad. Alhamdulillah, Allah beri masa untuk kami sekeluarga meluangkan masa bersama-sama. Tapi kali nie...Mariatun Qibtiah (kakak), Hayatun Syamilah ngan Nur Sakinatul Laila (adik2)...takde...deme blum balik bercuti. Huhuhu.. So, tinggal abi ngan umi, Muhammad Faruq(along), ana..ngan Nur Diyana (adik bongsu). Bile mention pasal budak kecik nie..Aduai..adikku sorang nie...Bile ader akak die kat umah, mula la manja yang berlebih-lebihan keluar. Hampir tahap maximum. Tapi tak kisah la sebab dalam manja-manja die..die la yang paling banyak kene buli. Hahahaha..(sori eh adik, da tak tau nak buli sape. Klo tak tahan...col teledera eh..kikiki). ~sebenarnye die rindu ngan akak die nie yang dah lama x balik. Cian..tinggal sensorang ngan along. takde teman nak main anak patung, cikgu-cikgu, masak-masak, lukis-lukis.. Umi cakap "akak2-akak die tak de, die main sensorang dan banyak mengelamun". Memang kesian la budak kecik nie. huhuhu

my dear sis, termenung..
jangan angan-angan minah jenin yea..

Hujung minggu kali nie, kami sekeluarga pergi ke TF, Batu Gajah. Kali nie, keadaan memang sesak. Biasala...hujung minggu. Tau tak TF tue aper?? Sebuah pasaraya...macam giant la tapi kocik je. Berbekalkan 2 troli, kami bergerak masuk. Memilih barang-barang yang diperlukan dan dimahukan. Guess what...penuh giler troli kami. Nak wat kenduri ke? Klo along yang nak bertunang... lambat ag kot. Habis tue, ader orang nak masuk merisik ke?? Hahahaha. Anak-anak gadis abi ader 5 orang semuanya..Maka, siapakah yang bakal dirisik itu??

signboard TF, jom shopping

My sis, 1st troli

my bro, 2nd troli

Umi n my dear sis, waiting for along bukan 'ah long' =)

Pintu masuk TF yang sesak~tym nk balik, ujan agk lebat

usai membeli belah, perut mula mendendangkan rentak-rentak muziknya. TING3x...idea bernas along lip lap lip lap... mengajak kami makan ayam kfc malaysia. Tertanya-tanya jugak...ader ke?? xnk la klo KLG (tiru kfc jer..macam tak de idea lain). sampai tempat yang dituju, ramai gak orang tengah menunggu giliran. P.cik nie pun baru jer nak memanaskan kualinye...ape lagi..kami mengintai la cara-cara membuat ayam kfc malaysia nie.

Penat menunggu lama?

chikenball y rangup..nyum3x

mengambil order dari along

umi ngan adik sedang menjalankan pengintipan
intip p.cik menggoreng ayam

Menunggu hampir 15minit, kami memperoleh pesanan kami... kepak ayam-6 dan chikenball-8. Fuhh, memang sedap la. Setanding dengan kfc. Patut la digelar kfc malaysia. Tak nak dimajukan ke?? wat cawangan ker?? pertanyaan hanya tinggal persoalan dek kerana proses menginterviuw gagal kerana p.cik n m.cik nie ngah sibuk giler. hehehe. tak tanye pon ag..just trlintas kat hati jer nak tanye. Tak berani la...macam tak mesra alam jew. Tapi yang sebenar-benarnye, ana belum ade skill u berbual or brbicara dengan orang yang tidak dikenali. Apatah lagi dengan orang yang lebih tua. Takut. Tersalah kata or terlepas kata. Nanti terguris hati.

Bile sebut-sebut pasal skill bercakap nie.. Memang diakui, masih lemah dari bermacam segi. Klu berjumpa dengan orang yang peramah, panjang lebar jugak la perbicaraan yang berlangsung. hehehe. Tapi, if jumpa ngan orang yang sekepala tak pandai sembang, alamatnya...diam jer la. Senang cite, sebenarnya...ana nie, pendengar yang setia. Hahahaa..nak backup diri namanye nie. Tue sebab bile berdepan dengan org yang petah berkata-kata nie, respect ana tinggi sket. Bukan petah berkata-kata or beromong-omong kosong. Tapi berkata-kata yang penuh hikmah, penuh pengisian, nasihat or pape la yang berguna. Semoga ana boleh menjadi salah seorang daripadanya. Amiiiiinnnnn. (keluar topic pulak =] )



2 comments:

salam...
wow hebat la pengintip kite ni...
hmm b'guna ni
so pasni bley la masak ayam kfc m'sia kt ktorg ek...
nyum...nyum..
heheh

 

Hehehehe...
insyaallah...no hal u akkku sorang nie =)