"Mari belajar agama"

 

Jom pakat ramai-ramai pi.. ^_^
poster diculik dari http://usrahpmiutm.blogspot.com
     

Kakak buli saya???


kanak-kanak dengan khidmat masyarakat

Adik ana NURDIYANA..
Baru-baru nie..banyak kali berlakunye kes-kes pembulian..

Pembulian pertama:

Budak kecik yang selalu ana buli ini akhirnya mendapat tawaran sekolah asrama..
Sepatutnya abi nak masukkan die ke sekolah asrama agama perempuan bawah kerajaan negeri..
5 minit je dari rumah..n sekolah k.Maria dulu..
tapi result yang keluar menyatakan dia 'GAGAL' dalam ujian kemasukan ke sekolah tersebut..
Sejak dari itu, setiap kali orang tanye tentang tawaran sekolah...
ana akan jawabkan ' Saya GAGAL..saya GAGAL'..
hehehe..
makanya muncunglah bibir si bongsu itu...
merajuk sampai takde mood seminggu..

Pembulian kedua:
Diam tak diam..dah besar dah dia..
Tapi dik...kamu tetap adik dan Sidah kakak..
Oh..ingat tak...sidah da jumpe cara pembulian terbaru..
Tiap kali kita agihkan kerja @ makanan..
Sidah yang akan mengalah dan sidah akan cakap..
"Sidahkan kakak...kene la mengalah ngan adik-adik..
biar adik-adik senang..kakak tak pe susah-susah.
biar adik-adik kenyang..kakak tahan lapar..
biar adik-adik dapat yang terbaik..kakak tak pe dapat yang kurang.."
akhirnya adik ngan Syamilah pun mengalah dengan sidah..
ngeh3x..
taktik berjaya dalam meraih simpati
( TAPI..make sure semasa melafazkan kata2 simpati di atas..muka perlu diseposenkan)
"Nie .. amik la adik punye.."
"Amik Milah punye gak.."
akhirnya saya dapat TRIPLE..
kui3x..
Kakak yang nakal ^o^
bukan selalukan buli adik-adik..
(Tapi AWAS...jangan amalkan selalu..badan akan lebam-lebam if ade adik-adik yang tangannya macam ketam. Sikit-sikit cubit..bile tak puas hati..adoi)
Sidah balik UTM dengan badan yang lebam-lebam tau!!!
Nie sape buli sape sebenarnye???

Pembulian ketiga:
"Sidah, adik dapat tawaran sekolah lama kamu..SMKA Slim River"
"Eh..'Saya GAGAL' da dapat tawaran la."
Ngeh3x..
(Hakikatnya die dapat 5A UPSR hari tue)
Punye la risau die..
"Mesti sekolah kamu tak best kan?..sebab tue kamu sekolah sane kejap je..lepas tue lari!"
"Elo adik bucuk..best la sekolah sane. Sidah je yang tak hargai. Men lari-lari lak. Jangan la ikot jejak langkah sidah, Sidah bukan kakak yang baik. Sob..sob..sob"
"Adik..jangan nanes-nanes tau"
"Adik..jangan sedey-sedey tau"
"Da jauh dengan abi n umi"
"Ala takdenye.." kata adik..
"Oh..nanti umi ngan abi balik nanti mesti nanes punye"
"Nanes sorang-sorang dalam bilik mandi eh"
"sob-sob-sob"
kikiki~

Pembulian keempat:
Kes X-ray..(Tak nak cite)..
setelah beberapa ketika..dapat mesej..dari adik..
"......"
"Jangan TIPU!!"
ngeh3x..
mesti pucat lesi muka die..
Hohoho..Adik..sidah gurau je eh...
Jangan mare..


yang suke membuli,