Skru dan Nat

Ini Skru dan Nat + lain-lain pekakas


Kegunaannya sebagai pengikat dan pencantum
Dalam berukhuwah juga..perlunya skru dan nat
ianya saling lengkap melengkapi
tanpa nat, skru tak kuat
dan tanpa skru, nat tiada pergantungan

Macam kisah suami isteri pulakkan??

tapi betul juge
Perlu saling lengkap melengkapi
Macam abi dan umi
Kadang-kadang mereka tak perasan
anak-anak yang perasan kesefahaman mereka
Skru dan nat membawa kebahagiaan

***
Cube teka...gambar apa nie??


uish..warna-warni
nie tanpa skru dan nat
tak nampak bentuk kan??
ada matlamat..tapi tak mampu nak bina..
tak boleh nak cantumkan

eh..boleh je..ikat guna tali...
tapi tak kukuh la..
sebab skru dan nat tiada
nampak tak kepentingan skru dan nat???

***
Jeng..jeng..jeng
Haaa...nie setelah skru dan nat bekerjasama
Fuhh..jadilah koko krunch..


Jiran : Beli buayan ke??
Abi : Haah..dulu muda-muda tak nak naik buayan. Dah tua-tua baru sibuk nak berayun. (Nie abi perli-perli manja dengan Umi.)
Umi gelak-gelak je.
Eleh, abi pun suke je.

**
Umi: Ala..warna die..warna warni la..macam tadika. Tapi dah takde pilihan lain
Ana: Takpe umi..nanti kakak ade anak..ana ade anak sedara, umi ade la cucu. Mesti die tak sabar nak balik rumah nenek die sebab ade buayan warna-warni

Umi ngan abi buat pelaburan masa depan sebenarnya...

**
D end~

3 comments:

Saya ketawa nampak tajuk post ni..
Terkejut jugak, ingatkan cerita pasal saya (Nat).. Rupanya Skru dan Nat..
(Terperasan lebih)
Tapi sebutan sebenar nama saya ialah "Neit" as in Nature..

Untuk anak sedara je? Anak sendiri tak teringin ke? Kan pelaburan masa depan..

 

sebaik la xde kelapa kat sini. kalau x habis neit 'PERAhSANtan'. kirenye nature cure la nie?? pencinta alam adik akk nie ye.

isk..budak nie suke je nk kaitkn akk ye. Blajar pun termengah2x n terkapai2x lagi. ni kan pulak nk fkir pasal kawin n anak. lameeeeeee lg kot.

 

Pencinta alam? lebih kuranglah.. Saya minat pokok, tapi tak minat biologi. So, cenderung kepada fizik.. Dan ambil jurusan elektrik.. Padahal tak minat elektrik.. Salah ambil jurusan..

Main buaian tu elok-elok.. Jangan buai sampai masuk gaung lagi..