Diawasi di Facebook!!

salam, sekadar menyampaikan (Bukan artikel SN)..

Hati-hati !! Mulai sekarang jangan pernah menuliskan kata-kata yang 6 huruf yaitu I5Ra3L (tulisan biasa) di FACEBOOK's WALL, di Status, di Note atau saat mengupload apa saja, karena secara otomatis status anda akan langsung masuk ke fans page ini TAPI JANGAN DI 'LIKE' :

http://www.facebook.com/pages/Israel/108099562543414?v=stream&ref=ts

Coba lihat..!! Sudah banyak saudara kita yang masuk fans page itu... Padahal mereka tak bermaksud untuk gabung..Mungkin Anda juga termasuk dari mereka yang telah tergabung tanpa disengaja.. Waspada dan segera keluar karena jumlah anggota mereka setiap jam bertambah,

jika kita menulis nama negara itu sesuai aslinya maka informasi itu akan di direct ke page israel dan dimonitor sama mereka disana, semua postingan yg mengandung kata israel ada disana juga

Sebarkan msg ini ke saudara2 kita yang lain.. Karena kita bukan pengikut the real terorist..

Saya melihat mungkin ada sahabat-sahabat yang wall/note//tautan-nya yang masuk ke dalam fans page itu, hati-hati ya..
tolong disebarin.
syukron.

(sumbEr dri group bErjuanglah, rEmaja islam!!)

p/s~Perbincangan mengenainya di SINI

A Story of a good lesson


A young lady was waiting for her flight in the boarding room of a big airport..

As she need to wait for many hours, she decided to buy a book to spend her time. She also bought a packet of cookies.

She sat down in an armchair, in the VIP room of the airport to rest and read in peace.

Beside the armchair where the packet of cookies lay a man sat down in the next seat opened his magazine and started reading.

When she took out the first cookie, the man took one also. She felt irritated but said nothing. She just thought: “What a nerve! If I was in the mood I would punch him for daring!”

For each cookie she took the man took one too.

This was infuriating her but she didn’t want to cause a scene.

When only one cookie remained she thought : “ah…What this abusive man do now?”

The man then taking the last cookie divided into half giving her one half.

Ah! That was too much! She was much too angry now!.. In a huff she took her book her things, and stormed to the boarding place.

When She sat down in her seat inside the plane, she looked into her purse to take her eyeglasses and to her surprise her packet of cookies was there untouched! Unopened!..

She felt so ashamed!.. She realized that she was wrong.. She had forgotten that her cookies were kept in her purse.

The man had divided his cookies with her, without feeling angered or bitter.

While she had been very angry, thinking that she was dividing her cookies with him.

And now there was no chance to explain herself…nor to apologize…

The moral of the story : There are 4 things that you cannot recover :

1) The Stone.. After The Throw

2) The Word.. After Its Said

3) The Occasion.. After The Loss

4) The Time.. After Its Gone

Did anyone ever tell you just how special you are?

The light that you emit might even light a star..

Did anyone ever tell you how important you make others feel..

Be grateful and appreciate what you have now before its too late..

Before a word is being said ;

Before an action is being taken ;

Before the time after its gone ;

Before a life thereafter ; Always :

Be respectful with an ethical mind

Be intelligent of any decision made

Be wise before the word is being said…

Being Wisdom - Something you can develop within yourself

Today we have made mistakes, it doesn’t mean there’s no hope for tomorrow..

Instead it equipped us with better preparation and hope for the best..

Don’t judge the book by its cover. A person seems bad does not necessarily mean bad. Being prejudiced is oftenly result in disappointment/regretness. Even an enemy might turned to a best ever friend with a WISDOM


p/s
Story above had been copied from a Forum in Halaqah.net. 
r u Halaqian??
do register if not..at http://halaqah.net
hopefully we'll get lotz of benefit from it.


    

Aturan dari Allah

Sesi lawatan yang berlangsung sepanjang 3 hari:

Sesi 1: Intan+ Bella + Tikah + Umi
Sesi 2: Dijah@baby
Sesi 3: K.ana@Ibu
Sesi 4: Faezah@K.Uda
Sesi 5: K.Ena@Bunda
Sesi 6: Yip + d Chinesses gang
Sesi 7: Sabrina@K.v + Fatiha
Sesi 8: Wanie
Sesi 9: Intan Sarawak + Fareha + Aisyah
Sesi 10: K.Atun@Mok + K.Azumar + K.Anis + Intan + Faezah + Fatiha
Sesi 11: Anis + Vijayalakshmi
Sesi 12: Syakira + Salmah
Sesi 13: Yip + d Chinesses gang
Sesi 14: Edelin +Azzyaty

Titipan kata dari mereka - mereka

1. Semoga cepat sembuh

2. Gunalah minyak kelapa muda n minum air kelapa muda

3. Lawak je dengar. Gegar 1 dewan astana. 

4. Kalau rasa nak xcident, cepat-cepat tahan tangan kat muka~Muka kene lindungi dulu

5. Dah macam angelina jolie ~ Sebelah muka je kot 

6. Habis jatuh saham

7. Apabila manusia redha dengan Allah atas setiap ketentuanNya, maka sesungguhnya redha Allah pula akan dilimpahkan kepada kita. Maka tenanglah hati walau perit menahan dugaan, damailah jiwa walau tangis menemani luka. Benar, redha saaja ubatnya.
Sesungguhnya Allah mengajar cha tentang SABAR dan IKHLAS. Dan Allah sedang mengingatkan cha tentang PEMILIK dan PEMINJAM. Moga tangis itu tanda kita menginsafi bahawa kita TIDAK pernah punya apa-apa.

8. Salam Takziah. Jangan makan makanan yang gatal-gatal if nak cepat sembuh dan tak menderita. Elak makan telur, ayam, daging dan ikan yang berisi hitam. Ikan-ikan daging putih ok, Sayur lebih.

9. Macam-macam la korang ni


Dari ana si Sn yang comot


1. Alhamdulillah. Allah menunjukkan kebesarannya dengan aturan yang cukup indah. Menginsafi dan memuhasabah diri. Setiap yang diaturkan ada hikmahnya.

2. Terima kasih kepada kamu-kamu yang Allah gerakkan hati untuk menyayangi diri ini ~ terutamanya buat my abi n umi. Sayang kamu-kamu juga kerana Allah.

3. Jangan risau ye. Takde la teruk sangat. Bak kata Abang PK ~ Ingatkan pecah kepala sebab darah banyak sangat. Rupa-rupanya sikit je.

4. Kepada yang rasa bersalah. Ini bukan salah kamu. Banyak yang kita boleh belajar dari xcident ni. Benda dah jadi..Bukan boleh di elak. REDHA n IKHLAS dengan ketentuan yang Allah tetapkan.

5. Berhati-hati dijalan raya ye.

Pn.Halidah's Sate

Bila merindui mereka-mereka
keluarga yang saya sayang

Gambar menjadi peneman
Telefon menjadi peranan
Memori menjadi bualan
Mimpi menjadi igauan

Homesick sudah
Mahu pulang!

Mari mencucuk sate

Set barbeque

Arang

Pn.Halidah's sate siap

Para pelakon:
Wartawan~Cik Hayatun (Suke ketawa)
Pembakar sate~Cik Nafisah
Bos~En.Faruq
Mem Besar~Pn. Halidah
Mem kecik~Cik Diyana

Dialog:
PS: Ye cik..nak berapa sate?? (Sambil mengipas-ngipas asap sate)
W: Sekarang nie ada berapa?
PS: Sekarang nie ada seringgit je.
W: Seringgit je? Apa class.
PS: Seringgit... banyyyaaaak ni. 
W: Ye ke??
PS: Haa..bannnyyyyak.
W: Okey lah..jalan lah.
PS: Hah?? Nie bukan tempat jalan ye.. Nie tempat bakar sate..
W: rrrr!!! Bungkus-bungkus la!

Api semakin membesar. PS mengipas dengan kelajuan maximum.
W: Kenapa ganas sangat ni??
PS: Sebab api makin besar. Kecik-kecik jadi kawan..besar-besar jadi lawan.
Bos: Jangan kipas laju sangat!
W: Hahahaha
PS: Alamak..dah kene tegur dengan bos la.

PS: Tue mem kecik (Tunjuk ke arah Cik Diyana)
W: Wah..Dia vegetarian lah. Makan timun saje..
MK: ehehhehe.

PS: Nie mem besar (Tunjuk ke arah Pn Halidah)
      Beliau merupakan pengurus besar masakan kita pada hari ini.
W: Apa ye nama syarikat??
PS: 3M enterprise.(Umi sedang tersenyum)
      Beliau suka tersenyum ye..sebab 3M tu..manis-manis madu. Tengok..manis je senyuman beliau.
W: Hehehehe

MK: Hitamnye (tunjuk ke arah sate)
PS: Hah?? Hitam? (Dah kelam kabut..salahkan wartawan yang menggangu ye)
MK: Tue atas die.
W: Ala bile nak masak ni?? Apa tu hitam-hitam tue??
PS: Tak pe..hitam. Hitam tue menawan. Kita buat semua hitam lah
W: dan yang hitam tue semua awak makan. hahaha
PS: Alaaaa

Tak semua sate hangus pada hari kejadian ye
PS bukan pandai masak. Dats y la.
Jom makan sate..