Baiklah..Misz Lyla buat ana homesick

Disebabkan Misz Lyla sedang bercuti dirumah dengan broadband yang baru dibeli awal sem 2 di matrik.. beliau rajin mengupdate blog beliau (http://cahayaketenanganmalam.blogspot.com). Tetibe..entry ini menerjah keluar..membuatkan hati ana membuak-buak rasa mahu pulang ke rumah. Home sweet home.. huhuhu..Meh kite copy entry beliau..

..Sweet Couple ok tak?...

Lamanya aku dok pikr nak bagi title apa untuk entry kali ni..

erm..saya..*(nak guna kata ganti nama diri pertama lah) saya sangat kesian dengan umi@bonda@mama@mak saya sebab dia sedang mengalami kesakitan pada giginya..hari tu dah mintak mc katbig boss@PM@ayah@papa@abi kat umah nak gi klinik..dah buat rawatan pun..tapi gigi umi saya masih sakit..umi pun tak ada selera nak makan apatah lagi nak memasak..(ohh..sebab itulah kami di rumah turut menerima kesan di atas kesakitan yang umi alami) 

Tapi yang bestnya,saya dapat melihat aksi-aksi manja umi dengan PM mengadu pasal giginya yang sakit..owh, bukan selalu aksi-aksi ini terjadi..PM pun mula tunjukkan keprihatinan beliau dengan memberi nasihat ala-ala doktor dan mencarikan bubur special untuk umi makan dari segenap pelusuk negeri.

eh,tapi kan,umi dan PM makin romantik sejak anak-anak mereka merantau jauh mencair ilmu..eh..mencari ilmu..
anak perempuan pertama ke Selangor (yg ini ikut suami),yang kedua di Johor, yang ketiga di Kedah, yang keempat dan kelima bersekolah asrama.so,tinggal umi dan PM nya di rumah agam milik mereka.oopss..lupa pulak,anak teruna sorang ni a.k.a 'the only abang in the family' a.k.a 'along yang banyak menolong'.even he is at home,tapi kesibukannya kerja mengalahkan despatch KLIA..outstation sana-sini, bawak awek@RXZ miliknya kuar jejalan..jadi,dah jeles  sejelasnya yang umi dan PM tinggal berdua sahaja dirumah dan yang bestnya they share their hobbies together in da evening.
kalau x caya bley datang umah dan tengok berapa banyak pokok yang dey'all dah tanam..fuhh..bila saya balik holiday je mesti ada 'creature' baru di halaman rumah..

hmm...my parents x de la bercinta dulu2..kenal camtu je terus kawen..PM pun x lah romantik mana..cinta dan sayang tetap ada walaupun tidak diluahkan dalam bentuk kata-kata..
p/s:lelaki yg romantik ni bley dipercayai ke or dtg dari spesies buaya darat? 

 Winduuuu dengan sannggaaattt

:::Wishing..Selamat Hari Lahir:::
12/1~Hari Lahir Mariatun Qibtiah
13/1~Hari Lahir Muhammad Faruq
19/1~Hari Lahir Nurdiyana
24/1~Hari Lahir Pn.Halidah isteri En.Jasni

7 comments:

lagi berapa hari je nak balik rumah.. (org len balik Khamis petang @ Jumaat @ Sabtu, saya Rabu petang dah cabut. Khamis jadual kosong. Rasa rugi x manfaatkan cuti yang diberikan. Hahaha)

 

hmm..jom bercuti-cuti this c.n.y. da lame x gather 1 famili...

 

NC~Amboi2x..panjangnye cuti dia..Ketidakadilan betoi. Sile manfaatkan cuti ye..

MS~jom2..xsabar nk cuti2 malaysia. ^_^ Excited..tp tiket bus tak beli lagi. Hahaha. Lepas pi pd, ti kmu ikut skali tak pi B.Pahat?? Bkn tym tue kamu da habis cuti ke?

 

wahhhh,... alhamdullillah.. bahagia la.. :)

 

saya mahu cuti lama2!! tamau blik kmk lagik!

 

en.emy~I.Allah..kami keluarga bahagia.

Misz L~Jom ponteng kuliah. Hahaha.

 

Aminn.. mudah-mudahan bahagia dunia dan akhirat..=)