erk...modelling??

"Aku tidak kenyang selama 16 tahun kerana kekenyangan itu boleh
memberatkan tubuh,
menyesatkan hati,
menghilangkan cerdik,
menarik tidur
dan melemahkan orang yang kenyang itu dari beribadah."
-Nasihat Imam As-Syafie-

Sama-sama muhasabah diri

~Bismillahirrahmanirrahim~

Sebelum mula belajar di pagi nan hening, perlulah kita mengupdate blog.
hahaha. Jangan ikut nasihat ini. Abaikan~

Alhamdulillah
Task psm sudah mula terasa bagi mereka-mereka yang tahun akhir
supervisor ana ajak 'mari bermodelling'
bermodelling dengan radiation detector
mahu improve the Geiger detector katanya

Lalu
mari fokus pada
Graphene Nanoribbon



dan 
Gamma Ray
^_^


~pening~
tak pe...banyakkan pencarian maklumat mulai sekarang
*_*

~jangan lupa~
1. Doa+usaha+tawakal itu seiring
2. Setiap minggu dating dengan supervisor Iranian

~more task~
1. Design the 64-bit dedicated mathematics co processor
2. Ethical issues on Cellular Phone and Cancer
3. Presenting the Nano sensors

~more subject to focus~
1. Microelectronic part 2
2. CAD and ASIC design
3. Microprocessor
4. Digital System
5. Professional Engineering Practice

Hypothesis: more task, more meeting, more stress, more panda eyes
@_@
Huahuahua

Suggestion: No facebooking, no blogging

Result: Menangis T_T

Baiklah

New Suggestion: facebooking (15 minutes/2day), blogging (30 minutes/week)

Result: Gumbira dalam stress

Ok la kan. Lepaskan stress dengan bercerita dalam blog ^^
So..semua orang boleh tengok muka ana yang tenang dan gembira selalu
(padahal dalam hati berkecamuk 1001 masalah)

Sudah
pi bukak Al-Quran..tengok surahAl-Anbiya ayat 79
Bace dan amalkan bagi yang belum hafal
ianya Doa supaya mudah menghafal ilmu ^^
Selamat menuntut ilmu ye
Semoga Allah memberkati segala usaha kita


InsyaAllah

5 comments:

kakak, saya selalu datang jenguk sini, kalau-kalau kakak update. and i'm still waiting since early semester..

 

Maaf dik. Akk masih tidak ad kelapangan masa tuk betul2 mengadap blog. FB lebey menang. Huhu. Sile marah fb. Hehe. Gurau je. InsyaAllah lepas final..akk try update lg =)

 

lepas final, cuti hujung sem. rajin update. naik sem balik buat perangai lama balik. kikiki.

 

bior le. Akk kamu ni kan sibuk. Ngah berusaha nk meningkatkan akedemik la ni. So kne focus lebey. Hari tu da jnji pd diri nk rajin update..tp xdapat. Byk hal2 lain y lebey penting tuk akk utamakan.

 

a'ah. kite pun selalu gak jenguk2 kt sini. xpe2 utamakan yg lebih penting dulu. ade kelapangan insyaAllah boleh dikondsi ilmu di sini lg.. hehe