Kunjungan mengejut lagi terkejut

Alhamdullilah
27 Rejab 1433H
17 Jun 2012
 
"Maha Suci Allah Yang telah menjalankan hambaNya (Muhammad) pada malam hari dari Masjid Al-Haram (di Makkah) ke Masjid Al-Aqsa (di Palestin), Yang Kami berkati sekelilingnya, untuk memperlihatkan kepadanya tanda-tanda (kekuasaan dan kebesaran) kami. Sesungguhnya Allah jualah Yang Maha Mendengar, lagi Maha mengetahui ” [Surah Al-Isra’, Ayat : 1]

Selamat menghayati peristiwa israk mikraj ye ^^
Jom berehat 5 minit sambil baca "Mimpi-Mimpi Rasulullah Sebelum Israk Mikraj
 ---------------------------------------------------------------------------
 
Berbalik kepada tajuk. Sebaik sahaja pulang dari menjawab peperiksaan subjek CMOS Analog Design, UTM digemparkan dengan ketiadaan air tanpa notis dari Syarikat Air Johor. Makanya, berhijrahlah penduduk-penduduk blok yang ketiadaan air menumpang kasih di blok lain. Sehingga saat dan ketika ini, masih tiada lagi tanda-tanda kemunculannya. Tak sempat nak tadah air T_T sedey.

Tetapi ada yang lebih mengejutkan. Ana dikunjungi oleh dua orang gadis ayu dan sopan. Seorang bernama Shaza Hanani dan lagi seorang bernama Nur Azizah. Ini antara gadis-gadis yang mendapat tempat dihati ana (maksudnya --> sayang sangat). Katanya 'saja singgah'. Kata ana 'dah lama sangat tak jumpa kan?'. Yup, memang lama tak jumpa. Rasanya hampir sebulan tak berjumpa dengan buah hati yang sepuluh itu.

Berbual punya berbual, bertanya khabar dan perkembangan, mereka sudah mahu meminta diri. Mereka datang berkereta, dan ada yang sedang menunggu di dalamnya. Mahu bersama-sama menjamu perut yang lapar. Lalu, sebelum pulang..sekotak hadiah dihulurkan. Eh? Hadiah apa pulak ni? Setahu ana, hari lahir ana tahun Masihi sudah 3 bulan berlalu. Kalau tahun hijrah, ada la dalam sebulan lagi. 
Kata mereka: Nanti habis paper 22hb petang takut dah tak sempat nak jumpa akak. 
Fahamlah ana, ianya hadiah buat ana yang telah di tahun akhir.

Buka kotak hadiah
---
::Novel Syabab Musafir Kasih tulisan Fatimah Syarha::
on the top
*Senyum*

::Brooch rama-rama::
*Cumel sangat. Seyum*

::Selendang Pashmina::
*Senyum*
Lalu selendang itu mahu dikeluarkan, konon-konon nak try test
tapi ada lagi sesuatu dibawah selendang tersebut
 
::Sepasang Baju Kurung::
*Terkejut sangat*

MasyaAllah. Murah sangat hati adik-adik akak ni. Terharu sangat-sangat. 
Bukak dua-tiga kali hadiah tu. Macam tak percaya. Kali ke tiga baru terperasan nota di bawah penutup atas kotak

---
p/s: 
Sorry baju saiz 'M'. Hehe.
Thought akak suka pakai besar-besar..Hehe
Kalau besar, nanti kecikkan la ek..
ataupun akak pakai kasi muat..
(Kasi gemuk sikit..ehe..=P)
n thought akak suka hijau
thats why la
---

Lalu menghantar mesej kepada mereka
Nafisah: Awat sepersalinan ni? Terkejut sangat akak. Segan sangat nak terima.

Azizah: Supaya nanti bila akak pakai baju tu, akak ingat kitorang dan 
supaya akak sentiasa rasa kitorang ada disisi akak.

Shaza: Terima la sebagai kenangan. Jangan lupakan kami disini.
---
Mereka sangat sweet bagai gula-gula. Mungkin lebih-lebih lagi manisnya bagi ana.
-Terharu-
Baju kurung hijau tu muat elok-elok je dik
Tak lama lagi --> gemuk sikit, Comfirm tak muat. Hahaha.
Hijau ^^ sangat suka.
Thanks for being lovely siss
-Sayang kalian kerana Allah-
Jom cantikkan akhlak
'perlu tegar BESEDERHANA tetapi MENJAGA' 
 
Hijau itu indah kan?

2 comments:

kak nafisah...rindu kat akak.. sori x sempat nk jumpe akak...insyaAllah kalau ade jodoh kite date...hihihi...

 

=) =) =) Akk pn xsmpat nk jmpe kalian 20 hb tu. *rindukamujuga*. InsyaAllah, jmpe lain kali ^^