One happy family at home ^^

One happy family at home ^^
but without me T_T
s0b s0b

Kita merancang, Allah juga merancang,
Tetapi perancangan Allah melebihi segala-galanya,
Pasti ada hikmah disebalik setiap darinya~

::Sebelum cuti sekolah::
1 misscall from Abi ~ xsempat angkat. Huhuhu. Nak telefon semula takde kredit. T_T

Ym sama Cikgu Laila:
cygcydug: abi ada kol kamu tak tadi??
Salju Sakinah: ada ada!!!!
Salju Sakinah: abi tengah family day
cygcydug: abi cerita apa?
Salju Sakinah: malam ni deme bakar-bakar ikan + ayam
Salju Sakinah: pastu pergi memancing
Salju Sakinah: kat teluk senangin, lumut
cygcydug: family day under sapa?
Salju Sakinah: konvoi ramai-ramai bawah RCD

RCD buat family day sebelum cuti sekolah. Memang tak adil. Jeles-jeles. Along bermanja dengan abi umi!
Dah balik bercuti baru umi buat laporan.

Umi: Meriah sangat. Umi ngan abi menang games. Dapat hamper. Banyak sangat makanan. Sampai pening dan selesema ni ha.
Ana: Seronoknya umi ^^. InsyaAllah ana ingat nak balik minggu depan~

::Semasa cuti sekolah minggu pertama::
25 - Walimah k.Ayunni @ Seri Manjung
26 - Walimah k.Aimi @ Kuala Krai
     - Walimah Wan Ayien @ Bandar Seri Iskandar
     - Walimah Saidah Nafisah @ Langkap
     - Walimah Farhana dan Syed @ Kampung Jawa, Klang
27 - Walimah Farhana dan Zool Ikhsan @ Pulau Pinang

Cadangnya mahu pulang ke rumah 24 May. Mahu menghadiri walimah sahabat-sahabat. Walaupun tak mungkin dapat menghadiri semua, tetapi yang di Perak itu haruslah. Tambah-tambah lagi kenduri sahabat setingkatan, sedorm, seasrama, sesama baik-baik dan sesama nakal-nakal lompat pagar, ponteng prep dll [Wan (Smk Sultan Yussuf) dan Farhana + Syed (Smka Slim River)]. Maaf tak dapat hadir seperti yang dijanjikan. Assignment, discussion, presentation dan test beratur menanti giliran~

Minggu depannya~
2 Jun - Walimah k.Asma @ Kedah (9 Jun @ Kuala Kurau)
3 Jun - Walimah K.Amirah Basirun @ Cameron

Barakallah kepada mereka semua ^^ ~

::Semasa cuti sekolah minggu kedua::
29 Mei
Abi: Adik dah macam ayam berak kapur, keseorangan dirumah tanpa teman.
Ana: Hahahaha. Adik ayam berak kapur~ adik ayam berak kapur~ (suka kacau adik)
Adik: Mana ada! Adik tengok Tv la kalau tak jaga kedai.
Ana: Adik, rancangan Tv tu nanti masuk dalam exam PMR. Hahaha.
--
30 Mei
Abi: Tadi pergi ambil result ujian darah. Kolestrol naik semula. Umi pun sama. (padahal abi kurus kot)
Umi: Balik-balik jumpa Dr, umi abi ngan adik pi jongging. Tapi sekali je la. Lepas tu dah malas.
Ana: Hahaha. Atoi la. Macam mana nk turun 10mg/dL kalau macam ni??
--
K.Maria: Adikku yang super buzy ni, tak balik ke minggu ni?? Kami semua balik.
Ana: Hah?? Hari tu kata tak jadi balik! Nak ikut..nk ikut..Huhuhu.
--
1 Jun
Along: Along ngan abi tengah bersiap-siap ni.
Ana: Hah?? Nak pergi mana?? Nak ke pasar borong ke??
Along: Tak la..nak pi Himpunan anak muda di Kedah.
Ana: Serius?? Jeles!!
--
2 Jun 
Ana: Umi, kat mana ni?? Zoo Taiping ke??
Umi: Tak la. Kat rumah. Hari ni ada banyak kenduri.
Ana: Eh?? Ingatkan kat Taiping. K.Nurul telefon ana tadi. Beliau jumpa kakak. Katanya nanti nak singgah rumah.
Umi: Eh?? K.Nurul buat apa kat Taiping??
Ana: Cuti sakan. Bawak Asyfa jalan-jalan.
--
Ana: Kakak dah balik belum??
Laila: Dah tapi belum masuk rumah. Bawak Fathiyyah jalan-jalan keliling rumah (anak kecil itu sudah boleh berjalan ^^). Fathiyyah tak mau masuk rumah dah. Waduh-waduh, Thiyah comei.
Ana: Waaa..rindunya Tiya. Homesick amat ni.
Laila: Ha! Apa lagi, pulanglah ke sini. Kitorang pun tengah SidahSick. Hehehe.
Ana: Terharunya~

  Tiya si Arnab
--
Laila: Kami buat donut versi Milo ni. Yummy. Nak kitorang pos ke?? Hehehe. Ada orang nak datang rumah.
Ana: Dapnye Dapnye..jaat sangat. Buat sidah jeles. Ada orang nak masuk meminang kamu ka?? Hahaha
--
Ana: Dah siap ke donutnya?? Sidah lapar ni.
Adik: Belum lagi. Baru nak goreng la. Adik tengah tengok Sin Chan.
Syamilah: Tadi yang datang tadi keluarga kawan along. Kitorang hidangkan keropok je.
Ana: Laaa..ingatkan donut tadi untuk tetamu
Umi: Donut tu sikit je. Nanti k.Nurul datang ingat nak masakkan tom yam. Ni baru nak potong-potong ayam
Ana: Umi suruh la budak-budak tu. Tengok Sin Chan je. Isk3x.
Syamilah: Iye la iye lah..nanti akak tolong umi.
--

Kesimpulannya disini, jiwa ana juga sudah dirumah. Setiap masa nak update cerita mereka. Sedih +jeles. Tapi apakan daya..inchik PSM memaksa saya berdamping dengannya setiap masa.

Buat mereka-mereka yang ditahun akhir
teruskan bersabar
tak boleh nak run coding
sabar
data tak keluar seperti yang diinginkan
sabar
komponen tidak memberi kerjasama
sabar
laptop merajuk
sabar
teruskan usaha
sabar+usaha+doa+tawakal
----
"Allahumma yassir wala tu’assir,
 robbi tammim bi’khair ya Karim"
--
O Allah, make it easy, and do not make it difficult. 
O Allah, make it end well o the Generous.
--

10 comments:

homesick.. homesick.. kikiki.
Kita tak rasa homesick langsung. Tiap2 minggu balik rumah. Balik rumah keluarga angkatlah. Suasana 'home' tu tak pernah hilang. Balik Klang nanti baru terasa homesick kot.. Rindu adik-adik tersayang (habis, dah semuanya perempuan.. Enam pulak tu.. hihi)

 

T_T untung la..
sakit2 demam rubella pun tak rindu rumah. (semuanya perempuan <-- ni memaksudkan apa ni?)

 

kalau balik rumah time rubella, alamatnya satu rumahlah berjangkit. memang tak boleh nak rindu kat rumah. haha.
semuanya perempuan --> buat2 tak paham pulak.. hikhik. paling tua pun baya kinah. maknanya...

 

walaupn xdpt balik rumah..ptutnya ttp hmesick. Sbb klo kt rumah..mak ada. Lg cepat sembuh dgn kasih ibu. (ini la lelaki --> Ga diatas, ta diatas, lam mati. Pantang ada peluang)

 

kasih ibu jugak ni. kasih bakal ibu mertua. ehehe. eleh.. macamlah dia tak 'Ga diatas, ta diatas, lam mati'. Hari tu, time kiter pi klinik, dia sempat mesej kat kiter, "kirim salam kat doktor kalau dia hensem ye".

 

Itu kaedah psikologi namanya dik. Akk saje nk hilangkan stress As sblm jmpe En 0 Pn Doktor. Sakit + stress = SaRess. Bahaya nnt.

 

alasan. mengaku je la kakak tu syok kat doktor tu. As miang sebab rubella. habis satu badan gatal. kakak tu pulak miang lain. mandi tak basah. makan tak kenyang. PSM tak siap2. haha

dalam kolam ada berudu.
dalam hati rindu.
~ rindu doktor ea...

 

Ya Allah. xde kaitan la. xkenal pn mana2 dr kt PK tu y single mingle. Jgn nk buat onar kat sini yep. Amaran keras!.

buah limau buah cengkudu,
dimakan orang satu satu,
belum masa tuk merindu,
belum tiba ketika waktu.

 

minum la susu OMEGA plus..untuk trunkn kolestrol..insyaAllah..

 

Inchik HPA~ InsyaAllah. Akan diusulkan cadangan tersebut. Terima kasih ^^