Kuih Raya tanpa oven atau tanpa bakar

Semalam Big Boss sudah bertanya "Bila nak buat kuih raya?"
Kuih batang buruk pemberian K.Lin dikunyahnya tanpa henti
Kelihatan si suami sungguh teruja mahu menolong si isteri membuat kuih raya
Mahu buat ole-ole untuk Mak Ayah dan Abi Umi katanya

Selepas tutup kedai #jualansampulraya secara rasmi
Si isteri memang sudah berkira-kira mahu membuat kuih raya
Dah google beberapa resepi kuih raya
Kuih raya yang simple2 je la
Kuih raya tanpa oven / tanpa bakar
(belum mahu membeli oven kerana risau pindah randah rumah memerlukan lori trailler)

Oleh kerana merasakan sharing itu caring
Ana pun nak share la hasil 'google'an
Khas untuk rujukan para isteri mahupun anak dara yang rajin
5 resepi biskut, 5 resepi kek
Boleh klik link pada nama biskut/kek untuk resepi ye
Ana tak try semua resepi ni lagi
Cadang nak buat 2 je esok. hehehehe
(Poyo je letak banyak2 resepi ni)

Aneka Kuih Raya tanpa menggunakan OVEN !!!










________________________________________________________________

Dibawah ini pula untuk aneka kek tanpa menggunakan OVEN!! Nyum Nyum =)











Okes. Syukran Jazilan.
Sesiapa ada cadangan biskut/kek lain tanpa Oven / tanpa bakar membakar rumah boleh la tinggalkan komen ye. Sharing is caring kan =)

3 comments:

Amboi sdpnya yg crispy badam tu...cornflakes tu pn sdp..

Nak buat yg simple2 je...malas nak bakar2...tq for d info

Jom jln kt blog akak jom..

 

Amboi sdpnya yg crispy badam tu...cornflakes tu pn sdp..

Nak buat yg simple2 je...malas nak bakar2...tq for d info

Jom jln kt blog akak jom..