Chaiyok-chaiyok

Dah lama kan tak menulis. Rupa-rupanya banyak pula draf yang tak dipublishkan. Bila dianalisa semula, rasanya memang takkan publish dah kot. Tajuk pun masa zaman belum matang (Hello puan! Sekarang konon dah matang la? Choi). Mari kita listkan tajuk-tajuk yang tak matang itttew:

- Lelaki kacak
- Lamaran dari si dia
- Tentukan arah anda
- BMW (Ben Must Win) #1
- Dia Mysara

Dulu-dulu ada orang nasihatkan, bila datang idea terus tulis dalam buku so that idea akan kekal dan akan datang boleh refresh semula. Tapi bila tengok draf diatas, memang langsung dah tak ingat dulu-dulu nak sampaikan apa. Makanya, ia tinggal separuh jalan sedemikian. Sila jangan contohi.

Dari hasil pemerhatian juga, 2015 ni..orang dah jarang berblogging. Instagram kot ramai. Sn sekarang dah malas juga nak aktif dengan media sosial ni. Cukup la facebook je untuk tengok perkembangan sahabat-sahabat. Blog rajin juga la belek-belek dan blogwalking. Cuma xde mood nak menulis. Tapikan bila tengok memori ilusi sentiasa updated, terasa jeles disitu. Muahahaha. Oleh itu, Sn..rajin-rajin la. Chaiyok-chaiyok!

Ada kena mengena tak? - -"
Semalam bertemu muka dengan seorang blogger juga. K.v namanya. Berbuka puasa di Bangi Gateway. Dah lama tak update hal masing-masing. Alhamdulillah beliau sedang dalam proses writing tesis masternya. Moga dipermudahkan segala urusan buat beliau serta sahabat-sahabat yang turut mengambil master. Ameen~

Saya tak kuat nak buat master. PHD apatah lagi. Bekerja sambil mengumpul pengalaman aje la yang mampu. Perancangan suami nak bekerja sambil belajar pun masih tergendala. Perancangan demi perancangan dibuat dan yang pasti Allah jua yang menentukan. InsyaAllah, perancangan yang Allah aturkan ini ada hikmahnya. Yeahhhh. Chaiyook-chaiyoook buat semua.