MASRECA 19 Rumah selangorku

Alhamdulillah..alhamdulillah..
Masih diberi nikmat hidup di hari ini.

Last week kami sempat menjengah ke Sales Gallery Masreca 19, Cyberjaya di bawah kelolaan Sterling Prima Sdn Bhd. Mencuri-curi masa makan tengahari yang kami ada. Rupanya kami golongan-golongan yang lambat tau pasal rumah Selangorku ni, Rumah harga RM 200k sudah habis. Lalu kami menangis T___T sob sob sob. Dah lama kot buka untuk pendaftaran, sejak Mac tahun lepas lagi. Huhuhu.

Yang tinggal adalah rumah tak berapa mampu milik. RM 280k dengan keluasan 850 sq.ft.


---
Project Name : MasReca 19
Land Area : 15.42 acres
Land Tenure : Freehold
Number of Units : 960 units
Proposed Build Up : 850 sq.ft. (3 bedrooms 2bathrooms) - Kecil je kan? Tapi ok la untuk siapa-siapa yang nak mula hidup dan bekerja area Cyberjaya. Seriously, okay sangat untuk tinggal. Untuk invest? No idea coz Cyberjaya ni masih baru nak membangun. Rumah pun mahal-mahal belaka. So, sewa pun sangat mahal. Kebanyakan orang prefer untuk tinggal jauh sikit macam kat puchong ke dengkil ke.

Indicative Price Range:

a) RM 200,000 (SOLD OUT)
-Bare Unit with 1 open Car Park

b) RM 280,000
-Partially Furnished* - Barang elektrik semua jenama samsung ye
  • Kitchen Cabinet
  • Washing Machine 
  • CookerHood & Hob
  • Wardrobe in All Bedrooms 
  • Microwave Oven 
  • 12 Florescent Lights & 2 Fans
  • Refrigerator
  • 2 Air Conditioners
-2 Covered Car Parks

Maintenance: Indicative0.18sen/sq.ft. - Dalam RM153 sebulan

TargetHanding Over : Qtr3 2017

Booking : RM 3,000

*terms and condition apply
---

Hmm, tak tau nak cerita apa lagi. Kami pun sedang menunggu kelulusan LPHS. Doa-doakan kami. Try la sapa yang layak. Selagi ada yang kene reject (sama ada LPHS atau pun loan bank), selagi itu ada kekosongan. Boleh refer link di bawah:

Website: http://masreca.com/
Facebook: https://www.facebook.com/masrecahomes/timeline

Lagi satu, jikalau anda lepas kedua-duanya...nak dapatkan no rumah, kene cabut undi tau. Semua rumah berkeluasan sama, bezanya pemandangan luar tingkap, bilangan tingkap dan aras. Boleh tengok rumah contoh di:


No 5G & 6G, Neocyber,
Lingkaran Cyber Point Barat,
Cyber 12, 63000 Cyberjaya,
Selangor Darul Ehsan
o: 03-8311 9090
f: 019-6903429

Santekkk tak? Rumah contoh haruslah cantik ye tak?
Tahniah bagi mereka yang beroleh rezeki di MASRECA 19. Doakan dapat berjaya berjiran bersama. Hehehe. Kata orang jangan berharap setinggi langit, nanti sedih dikemudian hari. Oleh itu, kami redha dan tawakal.

Siapa-siapa tau lagi rumah baru, harga affordable, area Puchong, Dengkil, Serdang, Putrajaya mahupun Cyberjaya..rojer2 lah kami ye. Share link..share info ^^. Moga memberi manfaat bersama. Ameennnn~

Sambungan entry pada 7/3/2016: http://satunokhtah.blogspot.my/2016/03/update-masreca-19.html.

Tawan jangan tak tertawan

Salam Syawal buat semua,

Cepat sungguh masa berlalu. Syawal pun kian berakhir. Tahun ini tak dapat nak menjengah ke kebanyakan rumah saudara mara mahupun rakan taulan. Setiap hujung minggu, kami khususkan untuk pulang ke desa yang indah permai lagi jauh dari kesibukan kota. Oleh itu, kami sekeluarga ingin meminta ampun dan maaf untuk sebarang jemputan ke rumah terbuka mahupun undangan majlis perkahwinan yang tidak dapat kami hadiri.

Salam Aidilfitri buat semua ^^

Alhamdulillah, sekarang sudah menjadi wanita bekerjaya semula dibawah naungan sebuah syarikat telekomunikasi. Masih lagi ada kaitan dengan bidang elektrik walaupun bukan mikroelektronik. Kini berhadapan dengan permasalahan gateway, routing, network, signal, operator, traffic, server, MO MT dan lain-lain termasuk coding. So far so good. Harapnya dapat kekal lebih lama disini sampai anak bertambah dua ke tiga orang. Kikiki. Ada beberapa sebab musabab untuk kekal lebih lama:

1. Paling utama dan paling macam terharu la...ada bilik solat untuk syarikat yang ada 4-5 orang je muslim.

2. Ada pantry dengan pelbagai jenis biskut, pelbagai snek@cikedis, pelbagai jenis minuman 3 dalam 1, pelbagai jenis buah buahan dari apple, anggur, oren, strawberi dan pisang. Kalau tetiba tengah musim buah-buahan, kelibat rambutan, pulasan, mata kucing pun ado. Nasib baik musim durian, diorang tak order durian. Kikiki.

3. Kerja yang tak memberi tekanan dengan deadline. Boleh ambil berapa banyak masa untuk selesaikan case. Settle, ambil case baru. Janji kau jangan goyang kaki kecuali takde case pada hari tersebut lah kan.

4. Cuti bersalin 3 bulan weyhhhh

5. Boleh meningkatkan potensi diri sama ada dari segi ilmu mahupun kemahiran. Ye lah. Bidang teknologi ni akan sentiasa berkembang dengan teknologi-teknologi terkini. Masalah-masalah yang datang pun akan sentiasa berbeza-beza dan berubah dari semasa ke semasa. Harapnya tak cepat rasa bosan.

6. Syarikat yang sedang berkembang dan terus berkembang.

Half of the APAC team ~ cuba untuk menawan kawasan Asia Pasifik
Tawan jangan tak tertawan =)

InsyaAllah. Buat mereka yang stress dengan tempat kerja, cuba cari nilai-nilai positif di tempat anda. Kalian akan menyukai dan sayang dengan tempat kerja anda. Tak percaya, cubalah ^^.

P/s - Update mengenai Mujahid (dah 11 bulan da beliau ~ )

+ Soleh suka dengar azan dan akan mendengar penuh kusyuk dan tawaduk
+ Sihat nak berdiri je sepanjang masa.
+ Cerdik nak mengexplore seluruh ruang dunia
+ Confident nak lepas tangan saja masa berdiri
+ Macho panjat memanjat
+ Handsome dengan gigi dua batang di bawah
+ Manja taknak pegang botal susu sendiri

Harapnya akan terus membesar dengan Soleh + Sihat + Cerdik + Confident + Macho + Handsome + Manja. Nanti da besar, Umi Abi pasti akan RINDU ~