Tawan jangan tak tertawan

Salam Syawal buat semua,

Cepat sungguh masa berlalu. Syawal pun kian berakhir. Tahun ini tak dapat nak menjengah ke kebanyakan rumah saudara mara mahupun rakan taulan. Setiap hujung minggu, kami khususkan untuk pulang ke desa yang indah permai lagi jauh dari kesibukan kota. Oleh itu, kami sekeluarga ingin meminta ampun dan maaf untuk sebarang jemputan ke rumah terbuka mahupun undangan majlis perkahwinan yang tidak dapat kami hadiri.

Salam Aidilfitri buat semua ^^

Alhamdulillah, sekarang sudah menjadi wanita bekerjaya semula dibawah naungan sebuah syarikat telekomunikasi. Masih lagi ada kaitan dengan bidang elektrik walaupun bukan mikroelektronik. Kini berhadapan dengan permasalahan gateway, routing, network, signal, operator, traffic, server, MO MT dan lain-lain termasuk coding. So far so good. Harapnya dapat kekal lebih lama disini sampai anak bertambah dua ke tiga orang. Kikiki. Ada beberapa sebab musabab untuk kekal lebih lama:

1. Paling utama dan paling macam terharu la...ada bilik solat untuk syarikat yang ada 4-5 orang je muslim.

2. Ada pantry dengan pelbagai jenis biskut, pelbagai snek@cikedis, pelbagai jenis minuman 3 dalam 1, pelbagai jenis buah buahan dari apple, anggur, oren, strawberi dan pisang. Kalau tetiba tengah musim buah-buahan, kelibat rambutan, pulasan, mata kucing pun ado. Nasib baik musim durian, diorang tak order durian. Kikiki.

3. Kerja yang tak memberi tekanan dengan deadline. Boleh ambil berapa banyak masa untuk selesaikan case. Settle, ambil case baru. Janji kau jangan goyang kaki kecuali takde case pada hari tersebut lah kan.

4. Cuti bersalin 3 bulan weyhhhh

5. Boleh meningkatkan potensi diri sama ada dari segi ilmu mahupun kemahiran. Ye lah. Bidang teknologi ni akan sentiasa berkembang dengan teknologi-teknologi terkini. Masalah-masalah yang datang pun akan sentiasa berbeza-beza dan berubah dari semasa ke semasa. Harapnya tak cepat rasa bosan.

6. Syarikat yang sedang berkembang dan terus berkembang.

Half of the APAC team ~ cuba untuk menawan kawasan Asia Pasifik
Tawan jangan tak tertawan =)

InsyaAllah. Buat mereka yang stress dengan tempat kerja, cuba cari nilai-nilai positif di tempat anda. Kalian akan menyukai dan sayang dengan tempat kerja anda. Tak percaya, cubalah ^^.

P/s - Update mengenai Mujahid (dah 11 bulan da beliau ~ )

+ Soleh suka dengar azan dan akan mendengar penuh kusyuk dan tawaduk
+ Sihat nak berdiri je sepanjang masa.
+ Cerdik nak mengexplore seluruh ruang dunia
+ Confident nak lepas tangan saja masa berdiri
+ Macho panjat memanjat
+ Handsome dengan gigi dua batang di bawah
+ Manja taknak pegang botal susu sendiri

Harapnya akan terus membesar dengan Soleh + Sihat + Cerdik + Confident + Macho + Handsome + Manja. Nanti da besar, Umi Abi pasti akan RINDU ~

0 comments: