Bulatan 2

7:43 PM
Kali ini Ayna berjemaah di surau kolej pula..

Pandangan nya masih tertumpu kepada kumpulan usrah di suatu sudut sana.

Usai melipat telekung, Ayna mengambil tempat hampir dengan bulatan segitiga usrah tersebut (Segitiga sebab ada 3 orang sahaja). Jarak Ayna dengan usrah tersebut hanya lah satu langkah.

Sambil menyelak majalah Anis dan Sinergi yang ada di situ, Ayna mencuri dengar pengisian usrah mereka iaitu mengenai makna surah Al-Fatihah.. kemudian, mereka masuk ke topik perbincangan isu semasa pula.. Biasalah MH370..

Ayna tidak menunggu lama. Seharian berada di luar, membuatkannya mahu pulang ke bilik dan  berehat. Enjin kereta dihidupkan. Gear parking ditukar kepada reverse.

Fikirannya masih melayang kepada usrah tadi.

Ayna tersenyum. Best ke berusrah ni? Orang kata bulatan gembira? Gembirakah bulatan itu?? Kenapa hanya ada 3 orang? Atau yang lain tidak dapat hadir. Biasanya apa pengisian usrah ni sebenarnya ya?

KREKKKK!!

'Ya ALLAH!!!'

Ayna sudah melanggar sebuah motor yang diparkir di hadapan surau. Motor itu hampir terjatuh namun Ayna sempat membrek dengan cepat. Alhamdulillah tiada apa yang berlaku. Ayna berhenti dan cuba melihat keluar. Motor itu masih kekal di tempat asal. Ada dua orang yang sempat melihat kejadian itu namun mereka tidak berkata apa-apa.

'Astaghfirullah..Astaghfirullah..' Ayna khilaf dengan kelekaan nya sebentar tadi.

*Bersambung...

-Krew SN

No comments:

Powered by Blogger.